Nieuws

Interview met de oprichtster van Inmare Cosmetics, Françoise Benoit

De boodschap van Inmare Cosmetics luidt: “Echte anti-aging voor minder dan één Euro per dag”, is dat niet wat overdreven?

Helemaal niet, deze boodschap is geen slogan maar wetenschappelijk bewezen.

Als u weet dat onze Anti-aging facelift 59,- Euro kost voor een potje van 50ml en dat onze klanten hiermee twee maanden toekomen dan is deze berekening  snel gemaakt.

Dat is inderdaad minder dan één- Euro per dag maar wat met de echte anti-aging ?

Ook dat is wetenschappelijk bewezen en is de basis van onze filosofie. Inmare Cosmetics gebruikt de allerbeste ingrediënten die op de markt zijn en voldoen aan de laatste technologische ontwikkelingen op het vlak van anti-aging en celregeneratie. Wij werken met exclusieve Zwitserse producten die meermaals verschillende prijzen in de wacht hebben gesleept en hun effectiviteit wetenschappelijk hebben bewezen.

U zegt, exclusieve ingrediënten maar dan zouden de Inmare Cosmetics producten toch veel meer moeten kosten?

In principe zouden onze producten minstens drie keer meer moeten kosten, maar ook dit is een onderdeel van onze filosofie. Van bij de start in 2007 hebben wij gekozen voor een distributie die uitsluitend via e-commerce loopt en enkel gebaseerd is op mond aan mond reclame. Onze klanten zijn onze referenties en ambassadeurs. Onze producten zijn dus niet verkrijgbaar in de klassieke cosmetica kanalen waar marges worden genomen tot 70% en meer. Deze besparing op enerzijds peperdure marketing en anderzijds distributiekost geven wij dus graag terug aan onze klanten.

Zegt u nu dat de concurrentie die wel in deze winkels ligt veel te duur wordt betaald ?

De klant is koning en betaald wat hij of zij er voor over heeft. Bij de start van onze activiteiten hebben wij een grondige marktanalyse gemaakt en vastgesteld dat zelfs de duurste producten die vandaag op de markt beschikbaar zijn voor minder dan 2,- Euro actieve ingrediënten bevatten.

De rest van de prijs die u betaald is voor de verpakking,reclame, marketing en distributie kost.Op basis hiervan hebben wij ons concept ontwikkelt met een dosering die minstens drie keer hoger ligt waardoor de effectiviteit van onze producten eveneens drie keer beter is. Wij investeren dus enkel in grondstof en in een degelijke hygiënische glazen verpakking.

Een laatste vraag, waarom doet de concurrentie dit dan ook niet ?

Het antwoord hierop is heel eenvoudig: schaalgrootte.

Als kleine lokale Belgische speler kunnen wij ons tevreden stellen met kleinere omzetten; onze overhead en marketingkost is vele malen kleiner dan de grote cosmetica reuzen die slechts kunnen overleven als ze voldoende afzet realiseren.

Dank u voor uw tijd mevrouw Benoit en nog veel succes met Inmare Cosmetics.


Er zijn geen producten in deze categorie.